Cel puţin 16 persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în bombardamente în oraşul Tokmak - aflat sub control rus -, potrivit unui reprezentant al ocupaţiei ruse în această regiune, Zaporojie, în sudul Ucrainei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăsprezece persoane au fost rănite grav în aceste bombardamente, care au avut loc vineri seara, a anunţat în weekend, pe Telegram, Evgheni Baliţki.

Ucraina nu a reacţionat în urma acestor acuzaţii.

Zaporojie este una dintre cele patru regiuni ucrainene ocupate de forţe ruse, a căror anexare a fost revendicată de Moscova, după invazia din februarie 2022.

Centrala Nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, este în continuare ocupată de forţe ruse din martie 2022.

Instalaţia a fost vizată într-o serie de atacuri cu dronă, la 7 aprilie, de care Moscova şi Kievul se acuză reciproc.

Directorul general al Agenţiei Internţaionale a Energiei Atomice (AIEA) Rafel Grossi avertiza joi că se teme că aceste atacuri recente la centrală ”marchează începutul unui nou front al războiului extrem de periculos”.

Ele ”ne-au făcut să ăntrăm într-o nouă fază crucială” a conflictului, avertiza Rafel Grossi în deschidetrea unei reuniuni, la Viena, a celor 35 de membri ai Consiliului Guvernatorilor, convocată de urgenţă la solicitarea Rusiei şi Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.