Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană (UE) aşa cum s-a prevăzut, la 29 martie, la miezul nopţii, în urma unui acord de ultim moment, a declarat miercuri Boris Johnson, unul dintre liderii susţinătorilor duri ai Brexitului, la o zi după a doua respingere, de către Parlament, a acordului retragerii negociat de Londra cu Bruxellesul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negociatorii britanici şi europeni vor ajunge la un compromis ”cu cinci minute înaintea miezului nopţii”, pentru ca Brexitul să aibă loc, s-a declarat convins, la postul de radio LBC, fostul ministru britanic de Externe.

Boris Johnson a recunoscut că parlamentarii britanici se vor pronunţa, probabil, miercuri, împotriva unei ieşiri din UE fără acord (”no deal”).

”Însă asta nu schimbă nimic, atât timp cât nu există un acord (alternativ)”, a subliniat el.

”Este foarte posibil ca Parlamentul să voteze simbolic şi să spună că nu vrea să un «no deal», însă ceea ce se va petrece după aceea este că Regatul Unit va părăsi UE la 29 martie, pentru că asta prevede legea”.

Fostul primar al Londrei a adăugat că eventuale amendamente la moţiunea care va fi supusă miercuri votului deputaţilor, cu scopul de a face cu totul imposibil un ”no deal”, nu are, în ochii săi, ”vreo forţă legală”.

”Guvernul Theresei May trebuie să se întoarcă la Bruxelles pentru a negocia un acord”, a conchis el.

Fostul lider al partidului Independenţei regatului Unit (Ukup) Nigel Farage, alt "Brexiter" încă din primul moment, a declarat, la rândul său, miercuri, la ieşirea de la o reuniune cu Michel Barnier, că negociatorului-şef UE al Brexitului ăi este ”frică” de un Brexit fără acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.