Preşedinnţii american Joe Biden şi francez Emmanuel Macron, premierii britanic Boris Johnson şi italian Mario Draghi şi cancelarul german Olaf Scholz avertizează marţi, într-o convorbire la telefon, împotriva unei ”slăbiri a hotărârii occidentale” împotriva invaziei ruse a Ucrainei, anunţă Guvernul britanic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boris Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi ”au convenit că nu poate avea loc nicio slăbire a hotărârii occidentale atât timp cât oroarea la care este supusă Ucraina nu se termină”, anunţă într-un comunicat un purtător de cuvânt al premierului britanic.

Casa Albă a anunat că această convorbire la telefon a început la ora locală 9.19 şi s-a încheiat la ora locală 10.12, potrivit CNN.

Pe de altă parte, Palatul Elysée a anunţat că o discuţie la telefon între Emmanuel Macron şi Vladimir Putin era ”în curs”, în timp ce Statele Unite şi Regatul Unit îşi exprimau îndoiala faţă de anunţarea unor progrese în urma unor negocieri între Kiev şi Moscova la Istanbul.

Preşedintele francez a anunţat că vrea să discute cu omologul său rus despre ”securizarea unei operaţiuni umanitare la mariupol” şi că obiectivul este lansarea ”în zilele imediat următoare” a acestei operaţiuni.

El reproşează Rusiei o ”nerespectare a dreptului internţaional umanitar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.