Preşedintele american Joe Biden îl cataloghează, sâmbătă, pe omologul său rus Vladimir Putin, drept un ”măcelar”, într-o întâlnire curefugiaţi ucraineni la Varşovia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat ”ce crede despre Vladimir Putn, ţinând cont de ceea ce-i face să sufere pe aceşti oameni”, Biden a răspuns într-o singură frază. 

”Este un măcelar”, a declarat şeful statului american.

Această întâlnire era transmisă în direct de mai multe posturi de televiziune, de pe stadionul naţional Narodowy din Varşovia.

Biden a declaratcă a fost în numeroase locuri ca acesta, în viaţa sa, dar că este surprins mereu de ”profunzimea şi puterea spiritului uman”, relatează CNN.

”Este incredibil, este incredibil. Să vedem toţi aceşti copii. Vreau să-i îmbrăţişez, să le mulţumesc. Acest lucru te face foarte mândru”, a declarat el.

”Fiecare dintre aceşti copii a spus cam aşa: «spune o rugăcune pentru tatăl, bunicul sau fratele meu care este acolo şi luptă». Iar au îmi amintesc cum este când ai pe cineva într-o zonă de război. Te trezeşti în fircare dimineaţă şi te întrebi. Pur şi simplu te întrebi. Şi te rogi să nu primeşti acel telefon”, a declareat el.

Preşedintele american s-a întâmit cu refugiaţi, la Varşovia, cu familii nevoită să fugă din calea războiului din Ucraina.

O femeie i-a spus că că se află la Varşovia împreună cu fiica sa, dar că soţul şi fiul săi luptă în Ucraina.

”Este înfricoşător”, i-a răspus el.

Ea i-a vorbit, cu ajutorul unui translator, despre ororile pe care le-a îndurat familia sa.

”Mamele ucrainene sunt gata să-l strângă de gât (pe preşedintele rus Vladimir Putin) cu propriile mâini”, a spus ea.

Biden a luat în braţe o fată care purta o haină roz, şi-a scos telefonul şi şi-a făcut un selfie cu fata şi ca familia acesteia.

El a spus că nu vorbeşte ucraineană, dar că vrea ca cineva să-i spună fetei că ”vreau s-o duc acasă”.

”Vă mulţumim pentru tot”, i-a spus familia de refugiaţi, în mai multe rânduri, lui Biden.

”Sunteţi cu toţii curajoşi, curajoşi”, le-a răspuns el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.