Cea mai mare companie britanică în domeniul Apărării, BAE Systems, anunţă că va desfiinţa aproape 2.000 de locuri de muncă în serviciile sale militare, maritime şi de informaţii, cu scopul de a-şi consolida competitivitatea, relatează The Associated Press şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste concedieri sunt necesare în vederea unei ”mai bune alinieri a capacităţii forţei de muncă la cererea pe termen scurt şi îmbunătăţirea poziţiei concurenţiale în vederea obţinerii unor noi afaceri”, a declarat marţi CEO-ul BAE Charles Woodburn.

Posturile vizate - pe o perioadă de trei ani - se află în mare parte la cinci instalaţii, inclusiv la Warton şi Samlesbury, în Lancashire, care produc avionul Eurofighter Typhoon.

Compania precizează că aşteaptă comenzi de la Qatar, însă momentul contrctării este nesigur. Producţia a încetinit.

Secretarul general al sindicatului Unite Steve Turner subliniază că aceste concedieri ”nu doar că vor submina capacitatea apărării suverane a Marii Britanii, dar vor devasta comunităţi în întregul Regat Unit care se bazează pe aceste locuri de muncă calificate”.

Până la 1.400 de posturi din cele 1.950 vizate sunt în domeniul militar şi al informaţiilor, potrivit Reuters. La unitatea maritimă vor fi desfiinţate 375 de posturi, iar în domeniul operaţiunilor de informaţii aplicate 150.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.