Atacuri ruseşti au vizat, joi dimineaţă, regiunile Harkov şi Odesa din estul şi sudul Ucrainei, au declarat joi oficialii locali, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Inamicul a efectuat aproximativ cincisprezece atacuri asupra oraşului şi a regiunii” Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

În regiunea Odesa de la Marea Neagră, guvernatorul Maksim Marchneko a raportat că „rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au deteriorat clădiri rezidenţiale”, numind-o „o lovitură masivă de rachete”. „Din fericire, nu au fost victime”, a spus el, adăugând că au fost instituite „restricţii de furnizare a energiei electrice”.

Alte atacuri au fost semnalate în centrul oraşului Dnipro şi în regiuni din întreaga ţară.

The Kyiv Independent relatează că s-au auzit explozii în mai multe oraşe şi comunităţi regionale, dar aşteptă confirmarea din partea oficialilor locali.

Ziarul a enumerat oraşele şi regiunile Kiev, Poltava, Lviv, Vinnytsia, Ivano-Frankivsk, Ternopil, Harkov, Odesa, Kirovohrad, Dnipropetrovsk printre cele în care s-au auzit explozii.

„Conform primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită”, a adăugat Sinegubov, anunţând detalii „clare” despre posibilele victime şi amploarea pagubelor.

În Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terekhov a raportat că „infrastructura energetică” a fost vizată şi că există „probleme” cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

Apărarea aeriană funcţiona în regiunea Kiev, potrivit administraţiei militare locale.

În vest, guvernatorul regiunii Hmelnîţkîi, Segiy Gamaliy, i-a îndemnat pe locuitori să „rămână în adăposturi”, deoarece „inamicul loveşte infrastructura esenţială din ţară”.

„Din fericire, nu au fost victime”, a spus el, adăugând că au fost instituite „restricţii de furnizare a energiei electrice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.