Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, afirmă, vineri, că până la 70% din atacurile cu rachete ruseşti sunt asupra unor oraşe paşnice şi ţinte nemilitare, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleksandr Motuzyanyk a declarat vineri că doar 30% din loviturile cu rachete ruseşti sunt asupra unor ţinte militare. 

 "Restul de 70% din lovituri sunt atacuri deliberate ale ruşilor asupra unor oraşe paşnice. Rusia ar trebui să fie recunoscută ca o ţară teroristă", a declarat el. 

El a adăugat: "Singura modalitate de a opri această teroare a rachetelor este distrugerea rachetelor pe care Rusia le lansează deasupra Ucrainei". 

Potrivit lui Motuzyanyk, sistemele antiaeriene au funcţionat "cât se poate de bine" atunci când Viniţa a fost atacată joi. 

"Două rachete din cinci au fost doborâte. Dacă am fi avut arme antiaeriene moderne mai puternice, am fi putut distruge mai multe dintre aceste rachete ruseşti. Astăzi avem nevoie de o apărare antiaeriană modernă", a declarat Motuzyanyk. 

El a adăugat că HIMARS funcţionează bine pe linia frontului şi că peste 30 de instalaţii logistice militare ruseşti au fost distruse. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.