Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşeno a anunţat că a fost contaminat cu noul coronavirus - pe a cărui gravitate a minimalizat-o neîncetat, recomandând puţină vodkă şi saună pentru a evita boala-, precizând că nu a prezentat simptome şi că s-a vindecat, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai uimitor este că vă întâlniţi azi cu o persoană care a avut coronavirus, dar care a continuat să muncească. Medicii au ajuns la această concluzie ieri (luni)”, a anunţat el marţi într-o întâlnire cu funcţionari de la Ministerul de Interne.

”Mulţumesc lui Dumnezeu, eu am făcut parte dintre cei care nu au avut simptome”, a adăugat Lukaşenko, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică belarusă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Belarusului, oţară cu 9,5 milioane de locuitori, este unul dintre puţinii lideri din lume care nu au dispus măsuri de izolare obligatorie împotriva epidemiei covid-19.

El a catalogat anterior epidemia covid-19 drept o ”psihoză” şi a recomandat să se bea puţină vodkă şi să se meargă la saună pentru a evita îmbolnăvirea.

Aflat la conducerea acestei foste republici sovietice din 1994, Lukaşenko este criticat din cauza modului în care gestionează pandemia, în contextul în care Belarusul a înregistrat peste 67.000 de contaminări şi 543 de morţi, potrivit unor date oficiale.

Aleksandr Lukaşeno, care nu a fost văzut vreodată purtând mască de protecţie, îşi continuă campania în vederea alegerilor prezidenţiale de la 9 august, în care candidează la al şaselea mandat.

Această campanie a fost marcată de un val de manifestaţii antiguvernamentale, reprimate de către autorităţi, şi de arestarea unor opozanţi de prim-plan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.