”Acesta nu este un război, este un genocid”, acuză procurorul general ucrainean Irina Venediktova, deoarece ”teatrele de război au reguli, principii, iar ceea ce vedem noi la Mariupol este o lipsă totală a regulilor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest oraş portuar este devastat de peste o săptămână, iar tancuri ruseşti au pătruns în el.

Strategia rusă are la bază în prezent ”tiruri cu rază lungă în centrul oraşului”, observate de Statele Unite în ultima zi, a acuzat marţi Pentagonul.

Imagini satelitare luate marţi de întreprinderea americană Maxar relevă devastarea unor cartiere rezidenţiale, infrastructuri civile şi fabrici.

Locuitori ai oraşului care au părăsit Mariupolul descriu oragnizaţiei nonguvernamentale (ONG) de drepturile omului Human Rights Watch (HRW) ”un infern glacial, cu străzi pline de cadavre şi mormane de clădiri distruse”.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres şi-a exprimat indignarea faţă de acest război ”absurd” şi ”inimaginabil” şi subliniază că ”chiar dacă mariupolul ar cădea, Ucraina nu poate fi cucerită oraş cu oraş, stradă cu stradă, casă cu casă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.