Trei persoane au fost reţinute în cazul celor zece milioane de ţigarete care au fost descoperite, în luna mai, în Portul Constanţa Sud Agigea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa, miercuri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi procurorii DIICOT Constanţa au făcut trei percheziţii domiciliare, în municipiul Constanţa, într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă. 
 
Activităţile s-au desfăşurat în urma unui control făcut în Portul Constanţa Sud Agigea, în 24 mai, când s-au descoperit 10.000.000 de ţigarete de contrabandă.
 
La percheziţii, poliţiştii au găsit două laptop-uri, stickuri de stocare, şase telefoane mobile, cinci cartele SIM, resturi vegetale cu aspect de cannabis, două grindere, un cântar electric de precizie, 150 de euro şi peste 4.600 de lei.
 
Trei persoane au fost duse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime în vederea audierii, ele fiind ulterior reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanţa.
 
În luna mai, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanţa, împreună cu specialişti din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din Georgia, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti. În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit aproximativ 10.000.000 de ţigarete, acestea fiind ridicate de autoritatea vamală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.