Mai multe femei din Alba Iulia au depus, marţi, plângeri la Poliţie în care reclamă că ar fi fost înşelate să comande scutece şi produse de îngrijire pentru copii pe internet, însă nu au primit produsele comandate, deşi au depus banii pentru contravaloarea comenzilor în diferite conturi. Poliţiştii din Alba Iulia au deschis o anchetă în acest caz şi presupun că numărul persoanelor înşelate din judeţ ar fi de ordinul zecilor, iar prejudiciile în fiecare caz ar fi de la câteva sute de lei până la 20.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unele dintre femeile care susţin că au fost păgubite povestesc că în ultimele luni au găsit pe reţelele de socializare mesaje publicitare prin care diferite persoane vindeau la preţuri avantajoase produse pentru bebeluşi. Sistemul de vânzare era promovat sub forma unei reţele în care mămicile puteau intra şi vinde mai departe produsele, astfel încât unele dintre acestea au virat sume importante de bani în diferite conturi, însă nu au primit produsele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Rac, a declarat, marţi, pentru News.ro, că poliţiştii din Alba Iulia au primit zece plângeri în acest caz de la femei care se consideră înşelate.

“Au fost înregistrate zece plângeri în care sunt sesizate înşelăciuni produse ca urmare a achiziţionării on-line de scutece pentru copii. Poliţiştii din Alba efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului”, a mai spus Luminiţa Rac.

Potrivit oamenilor legii, numărul persoanelor înşelate din judeţ ar fi de ordinul zecilor, iar prejudiciile ar fi în funcţie de caz de la câteva sute de lei până la 20.000 de lei. Sumele diferă în funcţie de aportul pe care femeile atrase de acest sistem de vânzări on-line au vrut să îl aibă în reţea şi de comenzile făcute, regula vânzării fiind că banii trebuiau livraţi anticipat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.