Câteva zeci de gospodării din localităţi mureşene au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în urma precipitaţiilor abundente şi a topirii zăpezii pe fondul încălzirii bruşte a vremii, mai multe drumuri fiind afectate de revărsarea apelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş au anunţat, luni, că 20 de gospodării au fost inundate în localitatea Lunca Bradului, în ultimele 24 de ore, în urma precipitaţiilor abundente dar şi a topirii zăpezii pe fondul încălzirii bruşte a vremii.

De asemenea mai multe curţi sau subsoluri au fost inundate în Glodeni, Deaj şi Reghin, iar drumul de acces în cartierul Livezii din Târnăveni a fost acoperit de ape.

În amonte de localitatea Filea, duminică, a fost evacuată o stână de oi care în cazul revărsării râului Mureş exista riscul să fie inundată. Astfel, au fost evacuate cu ajutorul lucrătorilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Deda aproximativ 300 de animale.

Pe râul Gurghiu, în zona podului care face legătura dintre localităţile Ibăneşti şi Hodac, s-a format un pod de gheaţă cu o lungime de aproximativ 1 kilometru care a fost dislocat cu ajutorul unui utilaj aparţinând Sistemului de Gospodărire a Apelor. Podul auxiliar care făcea legătura între DJ 153C şi localitatea Jabeniţa a fost distrus de viitura formată pe Râul Gurghiu.

Tot în ultimele 24 de ore, pe cursurile de apă din judeţul Mureş au fost raportate prin intermediul dispeceratului de urgenţe poduri de gheaţă de mari dimensiuni în localităţile Bistra Mureşului, Gălăoaia, Răstoliţa şi Androneasa.

La nivelul ISU Mureş a fost mobilizată grupa operativă care a fost trimisă în teren pentru supravegerea şi monitorizarea podurilor de gheaţă în zonele unde exista posibilitatea ca acestea să producă inundaţii şi pagube. De asemenea, echipa pirotehnică a fost trimisă în teren pentru ca în cazul în care va fi nevoie să poată executa misiuni de detonare prin explozie controlată a podurilor de gheaţă, care ar putea pune în pericol gospodăriile cetăţenilor sau căile rutiere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.