Sute de familii au rămas, duminică seară, fără energie electrică în mai multe localităţi din judeţul Mureş, în urma unei furtuni puternice care a afectat liniile de alimentare cu electricitate sau posturile de transformare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat, pentru News.ro, că în urma furtunii puternice care s-a produs, duminică seara, sute de abonaţi au rămas fără energie electrică în judeţ.

Virag a spus că din cauza vântului puternic sau a descărcărilor electrice au fost afectate mai multe linii de alimentare cu electricitate, iar în prezent sunt nealimentaţi 420 de consumatori din Municipiul Târnăveni, 219 în satul Delenii din comuna Băgaciu şi doi consumatori din oraşul Sovata.

Potrivit sursei citate, vântul puternic a rupt un copac care a căzut peste liniile de electricitate şi peste acoperişul unei case în satul Iclad, Comuna Enei, iar la faţa locului a fost mobilizat un echipaj de pompieri care intervine pentru înlăturarea copacului.

Judeţul Mureş se află duminică sub avertizare cod galben de ploi fiind anunţate averse de 20-25 litru/ mp, intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină.

De asemenea, tot duminică seara, acoperişurile a aproximativ 20 de case au fost avariate în urma unei furtuni puternice în satul Dedrad din comuna Batoş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.