Aproximativ 3.500 de gospodării din judeţul Mureş au rămas, joi seară, fără energie electrică, din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe liniile de electricitate, iar acoperişurile mai multor case au fost avariate, în urma unei furtuni puternice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Cristian Virag, a declarat, joi, pentru News.ro, că o furtună puternică a afectat acoperişurile a şapte case din comuna Deda, în zonă mai mulţi copaci fiind rupţi de rafalele puternice de vânt.

Virag a spus că alte pagube au fost înregistrate în Târgu Mureş şi în Sovata, unde mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit sursei citate, mai multe linii de electricitate de pe reţeaua de alimentare din zona Reghin – Lăpuşna au fost avariate de copaci rupţi de vânt, în total 3.500 de gospodării rămânând fără energie electrică.

Furtuna puternică din judeţul Mureş a afectat şi circulaţia feroviară, calea ferată pe zona Deda – Răstoliţa fiind blocată din cauză că mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie şi s-au prăbuşit pe calea ferată.

Judeţul Mureş se află, joi seară, sub avertizare cod galben de ploi şi vânt, fiind anunţate ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină dar şi rafale puternice de vânt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.