Doi angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Alba sunt cercetaţi de către procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru mai multe infracţiuni, unul dintre ei fiind reţinut pentru 24 de ore. El ar fi divulgat informaţii referitoare la conturi bancare către o persoană suspectă de şantaj, într-un dosar instrumentat de Poliţia Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofiţerii DGA, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Tribunalului Alba, au instrumentat un dosar în care sunt suspectaţi doi angajaţi ai AJFP Alba, care au fost duşi la audieri. Cei doi sunt cercetaţi pentru favorizarea făptuitorului, folosirea în mod direct de informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite şi divulgare fără drept de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Totodată, au fost ridicate documente de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru News.ro, că unul dintre funcţionari este Nicolae Moldovan, inspector fiscal în cadrul instituţiei, cel de-al doilea fiind colegul său de birou.

Procurorii susţin că, în luna iunie 2017, Nicolea Moldovan a folosit informaţii nedestinate publicităţii, cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate pentru şantaj.

”În acest sens, a informat persoana respectivă că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deţinute”, anunţă procurorii DGA.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Colegul său de birou este şi el cercetat pentru că ar fi transmis către Nicolae Moldovan informaţiile pe care acesta le-a divulgat la rândul său, informaţii pe care le cunoştea întrucât el a formulat răspunsurile către organele de anchetă în cazul de şantaj.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.