Incendiul în urma căruia o fetiţă de şase ani a murit arsă de vie la începutul lunii septembrie, izbucnit într-o rulotă parcată pe un bulevard din municipiul Constanţa, s-a produs după ce tatăl ei a pus din greşeală benzină pe foc în loc de apă, în timp ce pregătea masa. Bărbatul a fost grav rănit în urma evenimentului şi a murit după câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, expertul desemnat să afle ce anume a provocat incendiul a stabilit că bărbatul a încurcat sticlele în timp ce pregătea masa şi, în loc să toarne apă peste o oală aflată pe aragaz, a turnat benzină. În acel moment, atât el, cât şi fetiţa lui, în vârstă de şase ani au fost cuprinşi de flăcări. Copilului nu a mai putut fi salvat şi a ars de viu.

Bărbatul a reuşit să iasă afară, cu arsuri grave pe corp. De asemenea, au reuşit să se salveze soţia sa şi celălalt copil al lor.

Procurorii spun, însă, că ancheta nu este încă finalizată, urmând să mai fi audiată mama copiilor, dar şi alţi martori ai evenimentului. 

Expertiza a înlăturat însă celelalte variante luate în calcul la momentul producerii incendiului şi anume o defecţiune la instalaţia electrică sau scăpări de gaze.

În 3 septembrie, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o rulotă parcată pe Bulevardul Mamaia din municipiul Constanţa. În momentul în care echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului, o fetiţă în vârstă de şase ani a murit, fiind găsit carbonizată. Părinţii fetei şi celălalt copil al lor, un băiat de şapte ani au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Cadrele medicale au stabilit că bărbatul avea arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar femeia, în vârstă de 30 de ani, fusese diagnosticată cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului. Copilul de şapte ani nu a necesitat internare. Cele două persoane grav rănite au fost transferate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, unde după câteva zile bărbatul a decedat.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.