Mai mulţi stâlpi de electricitate şi copaci au fost rupţi de vânt în urma unei furtuni puternice care s-a produs, duminică seara, în judeţul Bihor, iar circulaţia rutieră pe DN1 (E60) Oradea - Huedin este îngreunată din cauza unui stâlp căzut pe carosabil, dar şi a ploii puternice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, o furtună puternică a rupt mai mulţi stâlpi de electricitate în localităţile Şuncuiuş şi Borod.

Traficul rutier pe DN1 (E60) Oradea - Huedin se desfăşoară îngreunat, duminică seară, pe un fir alternativ, la intrarea în localitatea Borod dinspre Aleşd, după ce un stâlp electric s-a prăbuşit peste carosabil.

Circulaţia în zonă este îngreunată şi din cauza ploii torenţiale.

Judeţul Bihor se află duminică sub avertizare de cod portocaliu de furtună, fiind anunţate ploi puternice de 40-45 l/mp şi vânt cu aspect de vijelie, însoţit de descărcări electruce şi de grindină.

De asemenea, hidrologii avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe afluenţii Crişului Repede.

Mureş: Sute de familii fără curent electric în urma unei furtuni puternice

Sute de familii au rămas, duminică seară, fără energie electrică în mai multe localităţi din judeţul Mureş, în urma unei furtuni puternice care a afectat liniile de alimentare cu electricitate sau posturile de transformare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Cristian Virag, a declarat, pentru News.ro, că în urma furtunii puternice care s-a produs, duminică seara, sute de abonaţi au rămas fără energie electrică în judeţ.

Virag a spus că din cauza vântului puternic sau a descărcărilor electrice au fost afectate mai multe linii de alimentare cu electricitate, iar în prezent sunt nealimentaţi 420 de consumatori din Municipiul Târnăveni, 219 în satul Delenii din comuna Băgaciu şi doi consumatori din oraşul Sovata.

Potrivit sursei citate, vântul puternic a rupt un copac care a căzut peste liniile de electricitate şi peste acoperişul unei case în satul Iclad, Comuna Enei, iar la faţa locului a fost mobilizat un echipaj de pompieri care intervine pentru înlăturarea copacului.

Judeţul Mureş se află duminică sub avertizare cod galben de ploi fiind anunţate averse de 20-25 litru/ mp, intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină.

De asemenea, tot duminică seara, acoperişurile a aproximativ 20 de case au fost avariate în urma unei furtuni puternice în satul Dedrad din comuna Batoş.

Mai multe autoturisme au fost avariate, iar bucăţi de acoperiş au fost smulse de vânt, în timpul unei furtuni puternice la Iaşi - FOTO

Mai multe autoturisme au fost avariate, iar bucăţi de acoperiş au fost smulse de vânt, în timpul unei furtuni puternice care a avut loc duminică seară la Iaşi. Circulaţia rutieră pe arterele principale ale oraşului s-a desfăşurat cu dificultate, iar câteva străzi au fost inundate, după ce la Iaşi a plouat torenţial timp de aproape o oră. Totodată, circulaţia tramvaielor pe mai multe linii a fost blocată, iar în unele cartiere locatarii au rămas fără curent electric.

Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci în municipiu, avariind câteva maşini, în timp ce acoperişurile unor clădiri au fost smulse.

De asemenea, bucăţi de tencuială s-au desprins de pe faţadele mai multor blocuri din Iaşi.

Echipele de muncitori ale primăriei intervin în cartiere, pentru a curăţa carosabilul de copacii şi crengile rupte.

În cartierul Tudor Vladimirescu, dar şi în zona Gării, câteva tonete au fost răsturnate în timpul furtunii.

Trei trenuri blocate la Drobeta Turnu Severin după ce copaci rupţi de furtună au căzut peste linia ferată

Trei trenuri sunt blocate, duminică, la Drobeta Turnu Severin, după ce copaci rupţi de furtună au căzut peste linia ferată, în cădere rupând şi cablurile de alimentare cu energie electrică, anunţă CFR Infrastructură, care precizează că probleme similare au fost şi în alte regionale, dar au fost remediate.

Cele trei trenuri sunt: R 9508 (circulă în relaţia Orşova-Craiova) - staţionează în Drobeta Turnu Severin, IR 1691 - (circulă în relaţia Bucureşti-Timisoara) staţionează în Drobeta Turnu Severin Est şi IR 73-2 - (circulă în relaţia Curtici-Bucureşti) staţionează în Drobeta Turnu Severin

Personalul feroviar intervine cu drezine pantograf, pentru remedierea deranjamentului tehnic la firul de contact.

"Menţionăm că astfel de probleme s-au înregistrat în această după-amiază şi între staţiile Petroşani - Crivadia (Reg. CF Timişoara), Deda - Răstoliţa - Lunca Bradului (Reg. CF Braşov) şi Şuncuiuş – Vadu Crişului (Reg CF Cluj), unde traficul a fost reluat în condiţii de siguranţă", precizează CFR Infrastructură.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

Judeţul Iaşi se află sub cod galben de instabilitate atmosferică, de duminică seară şi până marţi dimineaţă, la ora 6.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.