Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a fost reţinut în Vama Albiţa, întrucât autorităţile din Franţa au emis pe numele său un mandat de arestare, el având de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a anunţat, vineri, că poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au reţinut, joi, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, pe numele căruia era emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare.

Ion M. avea de executat o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra proprietăţii, comise pe teritoriul Franţei.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat joi după-amiază în Vama Albiţa ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, iar în timpul controlului de frontieră, poliţiştii l-au reţinut, întrucât pe numele său fusese emisă de către autorităţile franceze o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare.

El a fost predat unei echipe a Serviciului de Investigaţii Criminale a Poliţiei Judeţene Vaslui, urmând a fi iniţiate procedurile pentru extrădarea sa în Franţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.