Salvamontiştii avertizează că în Munţii Făgăraş există riscul declanşării unor avalanşe de proporţii foarte mari care pot ajunge până la cabanele montane, turiştilor cazaţi la mare altitudine fiindu-le recomandat să evite deplasările în proximitatea versanţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În prezent există o avertizare pentru avalanşă in Muntii Făgăraş, grad 5 din 5 la peste 1800m şi grad 4 la sub 1800m altitudine. Recomandăm turiştilor să nu se deplaseze în zona montană, iar turiştii cazaţi la cabanele de mare altitudine să evite deplasările în proximitatea versanţilor. Există riscul declanşării unor avalanşe de proporţii foarte mari care pot ajunge pana la cabanele montane”, anunţă duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu.
 
O avalanşă de mari dimensiuni s-a produs, sâmbătă seară, în Munţii Făgăraş, valul de zăpadă lovind cu putere cabana Capra, unde a produs pagube şi a acoperit maşini aflate în parcarea cabanei care este situată în apropierea Transfăgărăşanului, la aproape 1600 de metri altitudine. Informaţia a fost făcută publică de o organizaţie care monitorizează avalanşele şi care a precizat că nu există victime, ci doar pagube materiale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.