Doi bărbaţi au fost reţinuţi, joi, de procurorii DIICOT din Alba, fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, după ce ar fi introdus în ţară cannabis şi cocaină, pe care le aduceau din Spania, disimulate în colete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentanţii DIICOT, procurorii din Alba au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Tăerel Mihai şi Dulamă Petrişor, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea că în cursul lunii iulie 2017, cei doi au introdus în ţară, în vederea comercializării, cantitatea de 4,4 kilograme cannabis, 211,6 grame substanţă care conţine MDMA şi 100,3 grame cocaină, prin intermediul unei firme de transport internaţional, cantitatea de droguri fiind disimulată într-un colet expediat din Spania.

Valoarea pe piaţa neagră a acestor droguri depăşeşte suma de 60.000 de euro.

”La data de 12.07.2016, urmare livrării coletului la destinaţie, inculpatul Tăerel Mihai a transportat cantitatea mai sus menţionată pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, întâlnindu-se pe o stradă din localitate cu inculpatul Dulamă Petrişor, aceştia fiind prinşi în flagrant în timp ce deschideau coletul în cauză”, anunţă DIICOT.

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate două autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, opt telefoane mobile, un cântar electronic ce prezintă urme de fragmente vegetale, şapte pliculeţe cu cannabis, o cutie cu cannabis, două grindere, o cutie cu seminţe cu cannabis si două tablete electronice.

Cei doi suspecţi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea prin care cei doi bărbaţi au fost prinşi a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Mehedinţi şi Hunedoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.