Cursurile unităţilor de învăţământ nu au fost suspendate în judeţul Alba, însă zeci de elevi din localităţi izolate nu au putut ajunge, marţi, la şcoală. Microbuzele şcolare nu i-au putut prelua din cauza drumurilor troienite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorul şcolar general Marcela Dărămuş a declarat, marţi, pentru News.ro, că nicio unitate de învăţământ din judeţ nu a fost închisă din cauza vremii nefavorabile, însă există mai multe localităţi din zone greu accesibile unde elevii nu au putut fi preluaţi de microbuzele şcolare pentru a fi duşi la şcoală.

În zonele respective, drumurile au fost troienite.

„În unele unităţi de învăţământ din zonele rurale copii din sate aparţinătoare nu au putut ajunge la şcoală din cauză că microbuzele şcolare nu au putut să îi preia. Vă dau un exemplu, la Şcoala din Cetatea de Baltă nu au putut ajunge şase copii din satele Tătârlaua şi Crăciunelu de Sus sau copii din satul Şoimuş nu au putut fi duşi la Şcoala Gimnazială din Rădeşti” a spus Dărămuş.

Potrivit sursei citate, situaţia este monitorizată continuu de Inspectoratul Şcolar pentru a vedea dacă se impune închiderea unităţilor de învăţământ.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Alba ninge, însă nu sunt anunţate drumuri importante blocate. În zona de munte, în Munţii Apuseni şi Munţii Sebeşului, sau în unele zone rurale drumurile de acces sunt greu practicabile din cauza zăpezii troienite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.