Lanţul de cineplexuri HappyCinema, prezent în Bucureşti, Focşani şi Buzău, va oferi o intrare gratuită la un film la alegere sărbătoriţilor de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie, într-un eveniment care are scopul de a încuraja vizionarea producţiilor cinematografice în mod legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe 7 ianuarie 2017 lanţul de cineplexuri HappyCinema oferă o intrare gratuită la un film la alegere celor care poartă prenumele de Ion, Ioan, Ionel, Ionuţ, Ioana, Ionela, în toate oraşele în care operează”, au transmis reprezentanţii HappyCinema.

Evenimentul este organizat de HappyCinema împreună cu Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială Oltenia şi are ca scop încurajarea vizionării producţiilor cinematografice în mod legal, în condiţii de cineplex pentru filmele noi, sau pe platforme online care onorează drepturile de autor, pentru filmele care ies din circuitul cinematografelor. Proiecţiile gratuite se vor desfăşura sub sloganul ”Ionel, nu mai pirata, hai la HappyCinema”.

”De la claritatea imaginii şi a sunetului până la calitatea subtitrării sau dublajului, experienţa filmului vizionat în cinematograf este incomparabilă cu vizionarea în orice alte condiţii. Dorim să reamintim publicului acest lucru”, a spus Ecaterina Mateescu, administratorul lanţului de cinematografe.

România este printre ultimele ţări europene în ceea ce priveşte consumul de film în sălile de cinema, însă, conform Motion Picture Association Piracy Report, se regăseşte pe lista ţărilor în care consumul ilegal este la cote înalte, alături de Pakistan, Rusia sau Ucraina, potrivit HappyCinema.

”Una dintre cele mai populare căutări pe Google în 2016 este «filme online 2016» şi, conform unui studiu realizat de Starcom şi MediaVest România, reiese că nouă dintre cele mai frecventate 10 site-uri online pentru vizionarea filmelor oferă conţinut gratuit, fără a-şi asuma acoperirea drepturilor de autor”, au mai arătat reprezentanţii HappyCinema.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.