Actorul Bill Cosby a fost declarat "agresor sexual violent" potrivit legii din statul Pennsylvania, marţi, după audierile finale în procesul intentat de jucătoarea de baschet Andrea Constard, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această etichetă i-a fost pusă în contextul în care Cosby, în vârstă de 81 de ani, ar putea fi condamnat la închisoare pentru că a drogat-o şi abuzat-o sexual pe Andrea Constard, o fostă prietenă şi administrator la Temple University în 2004.

Judecătorul Steven O’Neill a spus că îi va pronunţa sentinţa artistului marţi după-amiază. 

Decizia sa de a-l desemna pe Cosby drept agresor înseamnă că starul, care odată a fost îndrăgit şi supranumit "Tatăl Americii", va trebui să meargă la psiholog şi să se înregistreze lunar drept infractor sexual la Poliţie pentru restul vieţii. Vecinii şi şcolile vor fi notificaţi cu adresa şi faptele sale. 

Procurorii au cerut ca Bill Cosby, care a fost găsit vinovat în aprilie, să fie condamnat la pedeapsa maximă de 10 ani de închisoare. 

Este prima celebritate care este condamnată în era "#MeToo", mişcarea naţională care luptă împotriva comportamentului sexual nepotrivit şi care a pus capăt carierei multor bărbaţi puternici din industria de divertisment, politică sau alte domenii. 

Născut pe 12 iulie 1937, în Philadelphia, William Henry Cosby Jr. a primit o bursă sportivă la Temple University şi a început să facă stand-up comedy. A apărut în mai multe spectacole de varietăţi, iar în 1965 s-a făcut remarcat în serialul „I Spy”.

În perioada 1984 - 1992, în „The Cosby Show", a jucat rolul ginecologului Cliff Huxtable, amuzant tată de familie, căsătorit cu o avocată.

Serialul NBC a avut un succes incredibil, devenind cel mai popular show de televiziune din istorie, iar Cosby o figură majoră în cultura pop americană a celei de-a doua jumătăţi a secolului 20.

Cosby a scris numeroase cărţi şi a fost, timp de mai multe decenii, membru în consiliul de administraţie al Universităţii Temple, până când a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.