Ministerul ungar al Agriculturii, Sandor Fazekas, a ordonat autorităţii pentru siguranţa alimentelor, Nebih, să compare calitatea a 100 de produse alimentare comercializate sub aceleaşi branduri în ţară şi străinătate, pentru a vedea dacă există diferenţe, relatează site-ul hungarytoday.hu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspecţia va implica 100 de produse din toate sectoarele industriei alimentare şi va include compararea ingredientelor şi teste senzoriale, a spus Robert Zsigo, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, însărcinat cu siguranţa în supermarketuri.

Primele rezultate ale inspecţiei urmează să fie publicate la jumătatea lunii martie, a spus el.

Un oficial guvernamental ungar, Janos Lazar, a declarat săptămâna trecută, într-un briefing de presă, că guvernul trebuie să analizeze problema calităţii inferioare a produselor vândute de companiile multinaţionale în Ungaria, din punctul de vedere al protecţiei consumatorilor şi a siguranţei alimentare.

Lazar a spus că este indignat de un raport al Nebih care a comparat 24 de mostre de produse din Austria şi Ungaria. Raportul a confirmat acuzaţiile că companiile încearcă să vândă ”gunoaiele industriei alimentare” în Ungaria, a arătat el.

Ministrul ceh al Agriculturii, Marian Jurecka, a declarat marţi că Cehia va presa Uniunea Europeană să interzică vânzarea de alimente de calitate inferioară în Europa de Est sub acelaşi branduri sub care sunt comercializate produse mai bune în Occident.

Şi autorităţiile slovace au anunţat săptămâna trecută că au descoperit diferenţe de gust, compoziţie şi aspect în aproape zece produse alimentare vândute local, prin comparaţie cu aceleaşi produse din Germania şi Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.