Distribuitorul de energie termică Termoficare Oradea a încheiat un act adiţional de 15,71 milioane lei, inclusiv TVA, cu producătorul de gaze Romgaz, de la care cumpără gaze pentru perioada 1 iulie – 30 septembrie, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin acest act adiţional se schimbă astfel cantitatea şi valoarea prevăzute prin contractul încheiat anul trecut de cele două părţi.

”Astfel, valoarea totală a contractului pe perioada 1 octombrie 2017 - 30 septembrie 2018 devine 178.708.142 lei cu TVA”, se menţionează în raport.

Termoficare Oradea este unicul operator local care gestionează reţeaua de transport şi distribuţie a energiei termice din Oradea. Compania a fost înfiinţată în anul 2013. Primăria Oradea deţine 99% din acţiuni, iar restul aparţine Primăriei comunei Sânmartin.

Prin contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de alimentare cu energie termică, societatea gestionează 219,5 km de reţea termică.

Romgaz a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 501,2 milioane lei, cu 10,6% în scădere faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a coborât uşor, cu 1%, până la 1,48 miliarde lei, comparativ cu primele trei luni din 2017.

Producţia de gaze naturale înregistrată în primul trimestru al acestui an a fost de 1,36 miliarde metri cubi, cu 2,3% mai mare decât cea înregistrată în perioada similară a anului precedent. Acţionar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 70%.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.