Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat duminică că asigurarea de către democraţi a controlului Senatului SUA face lucrurile mai uşoare pentru administraţia Biden, dar că şi-ar dori să vadă aprobarea de către Congres a creşterii plafonului de îndatorare a ţării înainte de sfârşitul anului, în sesiunea post-electorală a Congresului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yellen le-a spus reporterilor, în marginea reuniunilor summitului G20 de la Bali, că păstrarea controlului Senatului de către democraţi va uşura aprobarea nominalizărilor şi a altor acţiuni legislative.

"Vrem să vedem aprobarea plafonul datoriilor. Dacă va avea loc în sesiunea post-electorală, asta ar fi grozav, în ceea ce mă priveşte", a spus Yellen.

Duminică, liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a declarat că această cameră se va ocupa de problema majorării plafonului datoriei SUA în săptămânile care vor urma, angajându-se că această problemă, precum şi altele vor fi abordate într-o sesiune ”productivă”, înainte de încheierea mandatului actualului Congres.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.