Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de un dolar, după reluarea livrărilor de ţiţei rusesc prin conducta Drujba către Ungaria şi creşterea cazurilor de Covid-19 în China, care au afectat încrederea investitorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,73 dolari, sau cu 1,8%, până la 92,13 dolari pe baril, iar contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,20 dolari sau cu 2,5%, până la 84,72 dolari pe baril.

Piaţa a fost susţinută şi de o scădere peste aşteptări a stocurilor de ţiţei din SUA.

Administraţia pentru Informaţii în Energie a declarat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 5,4 milioane de barili în cea mai recentă săptămână, în comparaţie cu aşteptările pentru o scădere de 440.000 de barili.

Ambele valori de referinţă pentru ţiţei au crescut brusc la începutul sesiunii, după ce un tanc petrolier a fost lovit marţi în largul coastei Omanului, suferind pagube minore, evidenţiind riscurile geopolitice pe cele mai aglomerate rute din lume pentru transporturile de petrol.

”Diferitele influenţe geopolitice - de la un petrolier lovit de o dronă care transporta bombe în largul coastei Omanului, până la tensiunile din Rusia - sunt în mare parte respinse în favoarea concentrării pe elementele cu impact descendent asupra preţurilor, cum ar fi datele economice şi cererea slabă din China, ", a declarat Matt Smith, analist în petrol la Kpler.

Preţurile s-au retras cu peste 2% după ce ministrul maghiar de Externe Peter Szijjarto a declarat miercuri că fluxurile prin conducta de petrol Drujba din Rusia au fost reluate în urma unei scurte întreruperi.

Furnizarea de petrol către părţi din Europa Centrală şi de Est printr-o secţiune a conductei Drujba a fost suspendată temporar marţi, din motive tehnice, potrivit operatorilor de conducte de petrol din Ungaria şi Slovacia.

În China, creşterea numărului de cazuri de Covid-19 a influenţat încrederea investitorilor, după relaxarea restricţiilor privind virusul, în această săptămână.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.