Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ promulgat de către şeful statului are ca obiect de reglementare aprobarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii „CONSTRUCTPLUS”, având ca obiect susţinerea financiară a investiţiilor private pentru înfiinţarea şi/sau dezvoltarea capacităţilor de producţie pentru produse şi materiale de construcţii.

În baza Programului, este instituită o schemă de ajutor de stat care are în vedere dezvoltarea regională şi este elaborată în baza reglementărilor europene.

Obiectivele fundamentale ale Programului sunt în principal următoarele: reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcţii, stimularea investiţiilor în capacităţi noi de producţie în judeţele mai puţin dezvoltate, stimularea achiziţiei de brevete, licenţe şi alte drepturi de proprietate intelectuală, în scopul creşterii calităţii producţiei interne de materiale de construcţii.

Pe 18 septembrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 13 februarie votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.