Nord Stream AG, operatorul gazoductului avariat Nord Stream 1, a obţinut aprobare pentru efectuarea de investigaţii într-o zonă din apele daneze, a anunţat joi Agenţia Daneză pentru Geodate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul a trimis deja o navă închiriată în apele din largul coastei Suediei pentru a inspecta avariile la conducta care transporta gaze din Rusia către Germania prin Marea Baltică.

Suedia şi Danemarca au ajuns ambele la concluzia că patru scurgeri din conductele Nord Stream 1 şi 2 au fost cauzate de explozii, dar nu au spus cine ar putea fi responsabil.

Liderii lumii l-au numit un act de sabotaj.

Solicitarea făcută de Nord Stream AG, trimisă Agenţiei Daneze pentru Geodate pe 13 octombrie, a primit undă verde la 1 noiembrie, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei.

Aceasta oferă Nord Stream AG permisiunea de a studia adâncimile din zona economică exclusivă a Danemarcei.

Un reprezentant al Nord Stream AG nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Datele iniţiale din investigaţiile proprii ale operatorului în apele suedeze au arătat existenţa unor ”cratere tehnogene”, adică fabricate de om, cu adâncimea de 3-5 metri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.