Nike şi Adidas, cele mai cunoscute două mărci de încălţăminte sport din lume, au soluţionat o serie de dispute legate de brevetele din SUA, cu privire la tehnologia utilizată la pantofii lor de atletism, arată dosarele din instanţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nike a dat în judecată Adidas în Oregon şi la Comisia pentru Comerţ Internaţional (ITC) din SUA, în decembrie, susţinând că mai multe modele de pantofi Adidas încalcă brevetele legate de tehnologia uşoară Flyknit a Nike.

ITC a început în ianuarie o investigaţie a pantofilor Adidas, pe baza plângerii respective.

Adidas şi-a înregistrat propriul proces în estul Texasului, în iunie, argumentând că tehnologia Nike Adapt pentru montarea pantofilor, aplicaţiile de exerciţii Run Club şi Training Club şi aplicaţia SNKRS pentru vânzările de încălţăminte în ediţie limitată îi încalcă toate brevetele.

Companiile au cerut în comun, instanţei din Oregon, marţea trecută, să respingă procesul Nike, iar joi au cerut instanţei din Texas şi ITC să renunţe la cazurile lor.

Toate dosarele afirmă că disputa a fost soluţionată.

Detaliile acordului nu au fost disponibile imediat, iar companiile şi avocaţii lor nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Nike a dat în judecată anterior Adidas în East Texas, în 2005, pretinzând că mai multe modele de pantofi Adidas încălcă două brevete legate de designul pantofilor. Companiile au fost de acord să renunţe la acest caz în 2007.

Adidas a pierdut, de asemenea, o plângere privind valabilitatea a două brevete Nike Flyknit, la o curte de apel din SUA, în 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.