Jurnalistul economic Moise Guran, fondator Biziday, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că ne îndreptăm către o recesiune. El a precizat că pandemia şi războul nu sunt suficiente ca scuză, iar Guvernul României stă pe un morman imens de bani care se numeşte PNRR, miliarde care au intrat deja din decembrie în Banca Naţională şi încă nu s-a cheltuit nimic de acolo. ”Inflaţia este ceva cu care ne vom confrunta un deceniu de acum înainte”, a mai arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul unui război, creşterea preţurilor era inevitabilă. (..) Ne îndreptăm către o recesiune. Pandemia şi războul nu sunt suficiente ca scuză, în momentul în care te duci către o criză economică. În condiţiile în care guvernul României stă pe un morman imens de bani care se numeşte PNRR, miliarde care au intrat deja din decembrie în Banca Naţională, şi încă nu s-a cheltuit nimic de acolo”, a spus Moise Guran. 

Jurnalistul a precizat că Guvernul nu face nimic. ”I-am acuzat de lene”, a mai spus el.

”Este adevărat că PNRR-ul României este un PNRR de stat, că de aia s-au bătut pe funcţii în iarnă, pentru aceşti bani din PNRR şi trebuie să facă ceva cu ei. Faptul că banii stau în BNR şi statul nu face afurisitelea alea de autostrăzi asta nu mai este de înţeles”, a precizat Guran. 

”Nu au demarat licitaţii şi proiecte, lucruri concrete”, a mai spus Guran. 

Despre cifrele din economie, Moise Guran a spus că ce vede el este că în afară de absenţa investiţţiilor publice, lumea nu simte o criză, vede creşterile de preţuri, multă lume crede că scumpirile sunt un început de criză, dar în acelaşi timp şi creşterile de salarii sunt mari. De aceea lumea nu are sentimentul că ne apropiem de o recesiune.  

”Inflaţia este ceva cu care ne vom confrunta un deceniu de acum înainte”, a mai arătat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.