Ministerulul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie, cu o valoare totală de aproximativ 290 milioane de euro, iar primii beneficiari au primit deja banii, a anunţat joi ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniela Nicolescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a prezidat o întâlnire a Comisiei de Dialog Social cu reprezentanţi ai industriei metalurgice, pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă industria în contextul pandemiei COVID-19 şi modul în care ministerul poate să vină în întâmpinarea lor pentru a soluţiona o parte din probleme. La reuniune au participat şi secretarul de stat Dan Dragoş Drăgan, Mirona Daia, director Politici industriale şi competitivitate, Adriana Sârzea, director Piaţa Internă şi reprezentanţi ai Alro, LibertySteel Galaţi, TMK Artrom, TMK Resita, TenarisSilcotub, Donalam Calarasi, dar şi ai Uniromsider.

"Secretarul de stat Dan Dragoş Drăgan a precizat că Ministerulul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea consumatorilor industriali de energie, cu o valoare totală de aproximativ 290 milioane de euro. Primii beneficiari au primit deja banii, iar echipa tehnică din cadrul ministerului a făcut mari eforturi pentru a soluţiona blocajele şi a sprijinit societăţile care au întâmpinat dificultăţi la completarea dosarelor", a precizat ministerul.

Daniela Nicolescu, secretar de stat în cadrul MEEMA, a spus că împreună cu direcţiile de specialitate lucrează la modificări pentru prelungirea termenului de depunere a documentaţiei pentru accesarea schemei de ajutor de stat, de la 7 la 30 de zile.

”Ne dorim să susţinem industria metalurgică şi să întărim piaţa internă, aceasta fiind tendinţa la nivel european. Fiecare stat membru încearcă să încurajeze piaţa internă pentru a sprijini companiile din ţară, mai ales acum, în contextul pandemiei, când toată lumea întâmpină dificultăţi economice. Eu vreau să iniţiez astăzi un dialog pe care să îl continuăm în perioada următoare. Vreau să identificăm împreună soluţii pornind de la propunerile pe care dumneavoastră le aveţi pentru a reduce cât mai mult efectele negative ale acestei crize, dar şi să modurile în care eu şi colegii mei de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri vă putem ajuta la nivel legislativ”, a declarat Daniela Nicolescu, secretar de stat MEEMA.

Situaţia industriei metalurgice constituie o preocupare constantă atât la nivel naţional cât şi la nivel european şi mondial, fiind analizată şi încercându-se găsirea de soluţii în Comisia Europeană (Consiliul Competitivitate), în Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCDE) şi în cadrul reuniunilor G7 şi G20. "Produsele industriei metalurgice formează baza pentru lanţurile de valori economice industriale cheie, cum ar fi industria automobilelor, construcţiile, ingineria mecanică, precum şi industria energetică. Menţinerea unei producţii metalurgice competitive joacă un rol strategic în asigurarea creşterii economice şi a locurilor de muncă", mai arată ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.