Plenul Parlamentului a votat, miercuri, pentru ca Leonardo Badea, actualul preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), să îndeplinească încă un mandat la conducerea acestei instituţii. Şi vicepremierul Viorel Ştefan a candidat pentru această funcţie, însă nu a fost validat de comisiile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonardo Badea a primit, în plenul reunit, 218 voturi ”pentru” şi 113 voturi ”împotrivă”.

Plenul Parlamentului i-a validat şi pe ceilalţi membri ai Consiliului ASF: Elena Dascălu (prim-vicepreşedinte membru executiv), Marius Bota (vicepreşedinte membru executiv), Cristian Roşu (vicepreşedinte membru executiv), Ştefan Armeanu (vicepreşedinte membru executiv), Joszef Birtalan (membru neexecutiv), Gabriel Grădinescu (membru neexecutiv), Aura Socol (membru neexecutiv), Ovidiu Wlassopol (membru neexecutiv).

Preşedintele PSD Liviu Dragnea declara, în 5 noiembrie, că îl susţine pe Viorel Ştefan la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă membrii CEx au ridicat o altă problemă în şedinţă, şi anume faptul că lui Leonardo Badea, actualul şef ASF, i s-a promis, atunci când şi-a depus prima dată candidatura, că va fi susţinut pentru un al doilea mandat.

„Sunt nişte propuneri pentru ASF şi CNA, mâine (marţi) le comunicăm colegilor. Eu am spus că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii au ridicat o problemă destul de delicată, nu neapărat cu culoare politică, dar umană. În sensul că lui Leo Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, promitându-i-se că va fi susţinut şi pentru un alt mandat. Şi nu ar fi fost corect sa nu fie susţinut”, a declarat Liviu Dragnea luni, după şedinţa CEx, precizând că vor mai fi purtate discuţii pe acest subiect şi marţi dimineaţă.

Dragnea a spus că Viorel Ştefan este susţinut pentru multe lucruri, însă singurul reproş pe care îl are la adresa sa este faptul că nu a fost foarte hotărât în ultima perioadă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.