Producţia industrială fost mai mare cu 16,9% ca serie brută şi cu 17,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele cinci luni, comparativ cu perioada similară din 2020, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 16,9%,creştere susţinută de industria prelucrătoare (+19,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,8%”, arată datele INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele cinci luni, comparativ cu perioada similară din 2020, a fost mai mare cu 17,5%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+19,3%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,1%).

Industria extractivă a scăzut cu 4,6%.

În luna mai 2021, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 6% ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizareade energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,9%), industria prelucrătoare (-5,4%) şi industria extractivă (-4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 8,5% faţă de luna precedentă, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-11,9%), industria extractivă (-5,9%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,8%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 28,9%, ca efect al creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+32,9%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+14,9%) şi industria extractivă (+8,5%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 30,3%, ca urmare a creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+32,1%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+14,9%) şi industria extractivă (+8,6%).

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.