Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a declarat, duminică, la Abrud, că statul român va rămâne acţionar majoritar la Cupru Min Abrud, compania care are în prezent capital integral de stat şi care exploatează 60% din rezervele de cupru al României, adăugând că nu crede foarte mult în ideea privatizării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Fifor a spus, întrebat de jurnalişti, că nu crede foarte mult în ideea privatizării companiei Cupru Min Abrud, precizând că îşi asumă acest răspuns.

"Nu cred foarte mult în această idee, a privatizării. Eu cred că în momentul de faţă Cupru Min SA arată că trăieşte. Cu investiţii foarte serioase şi sănătoase, Cupru Min SA este o companie care arată că putem produce la noi în ţară fără niciun fel de problemă”, a spus Fifor.

Ministrul Economiei a susţinut că statul român "va rămâne acţionar majoritar, fără nici un dubiu” în societatea Cupru Min Abrud şi că Guvernul şi-a asumat pin programul de guvernare să sprijine această companie pentru a se dezvolta, dar şi pentru a investi în retehnologizare.

"În programul de guvernare noi avem în intenţie să reluăm şi industria metalurgică în zonă. Încă discutăm să vedem care este cea mai bună opţiune pentru acest lucru”, a adăugat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.