Cea mai mare companie de utilităţi din Italia, Enel, şi-a revizuit în scădere previziunile privind profitul net ordinar din 2022, după performanţele financiare slabe pe piaţa italiană, în primele nouă luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primele nouă luni, profitul net a scăzut cu 9,5%, până la 3 miliarde de euro, deoarece preţurile ridicate ale mărfurilor au afectat afacerile cu amănuntul ale grupului, în special în Italia, a anunţat joi compania.

Compania anticipează acum un profit net cuprins între 5,0 şi 5,3 miliarde de euro în acest an, faţă de o prognoză anterioară de 5,6-5,8 miliarde.

Enel a lăsat neschimbate estimările privind profitul EBITDA şi a spus că va plăti un dividend de 0,40 euro pe acţiune în acest an.

Datoria netă până la sfârşitul lunii septembrie a crescut la 69,7 miliarde de euro, de la 62,2 miliarde de euro la sfârşitul lunii iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.