Depozitele din Franţa ale Amazon.com vor fi redeschise marţi cu circa 30% dintre angajaţi, au declarat luni trei lideri sindicali, punând capăt conflictului din ultima lună legat de măsurile de protecţie luate de gigantul de comerţ electronic pentru protejarea lucrătorilor de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele şase depozite ale retailerului american au fost închise de când un ordin judecătoresc a susţinut plângerile sindicatului şi a impus Amazon să restricţioneze livrările la bunurile esenţiale în timpul pandemiei, în caz contrar riscând amenzi semnificative.

Cei 10.600 de angajaţi permanenţi şi temporari ai depozitelor vor reveni treptat la lucru, până pe 2 iunie, potrivit unui acord semnat săptămâna trecută de cinci sindicate.

În timpul primei faze, care începe marţi şi se încheie lunea viitoare, maximum 50% dintre aangajaţi vor putea să muncească, pe bază de voluntariat. Luni după-amiază, proximativ 30% dintre lucrători s-au oferit să revină la lucru marţi, au spus liderii sindicali.

Un purtător de cuvânt al Amazon a refuzat să comenteze numărul de angajaţi care vor reveni marţi la serviciu.

Amazon a mai aceptat să reducă programul de lucru cu 15 minute. Astfel, va crea o pauză de 30 de minute între schimburile de dimineaţă şi cele de noapte, reducând numărul de persoane din vestiare şi la porţile de intrare.

Acordul ridică restricţiile privind tipul de produse pe care Amazon le poate livra clienţilor în Franţa.

O firmă externă, Progexa, a fost angajată să evalueze măsurile de protecţie a sănătăţiii implementate de Amazon, potrivit acordului.

“Am îngropat securea”, a declarat liderul sindicatului SUD, Laurent Degousée, care a condus procesul împotriva Amazon.

Cu toate acestea, Amazon a anunţat că acordul nu face schimbări fundamentale ale măsurilor care erau deja aplicate de companie la momentul la care a decis să închidă depozitele, pe 16 aprilie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.