Consiliul Naţional al Întreprinderior Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită soluţionarea crizei politice cu care se confruntă România ”pentru o bună funcţionare a mediului economic” şi subliniază că Guvernul condus de Ludovic Orban a avut un dialog susţinut cu mediul de afaceri, continuitatea fiind o premisă necesară pentru ieşirea rapidă din criza economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, confederaţie patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, solicită soluţionarea crizei politice cu care se confruntă România în acestă perioadă pentru o bună funcţionare a mediului economic. Pandemia de coronavirus şi predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020. De asemenea, finalul anului 2020 găseşte IMM-urile şi mediul de afaceri în ansambu, într-o stare fără precedent: una din două IMM-uri şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 şi incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfăşurarea activităţii lor”, arată CNIPMMR.

În acest context, Consiliul IMM-urilor subliniază nevoia de stabilitate şi predictibilitate pentru o bună funcţionare a sistemului economic, mediul de afaceri solicitând o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autorităţile publice care, până recent, înregistrase îmbunătăţiri semnificative.

”Guvernul condus de Ludovic Orban a avut un dialog susţinut cu mediul de afaceri, continuitatea fiind o premisă necesară pentru ieşirea rapidă din criza economică şi pentru relansarea economica dar şi un factor de stabilitate şi maturitate politică”, precizează CNIPMMR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.