Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa în funcţie de numărul de pasageri, renunţă la planurile de extindere în Marea Britanie în următorii doi ani, din cauza temerilor că lipsa de claritate referitoare la Brexit va perturba grav călătoriile şi va avea un efect negativ asupra cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatori aerieni precum Ryanair şi easyJet au cerut guvernului britanic să pună aviaţia în fruntea listei negocierilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană, întrucât trebuie să finalizeze planurile referitoare la cursele din vara anului 2019 în prima jumătate a anului viitor.

Companiile aeriene înregistrate în UE au dreptul să efectueze zboruri din şi în interiorul unei ţări comunitate datorită pieţei unice create în anii 1990, ceea ce înseamnă că Marea Britanie are la dispoziţie doi ani să renegocieze accesul sau să vină cu un sistem alternativ.

”Ryanair îşi reorientează creşterea în afara Marii Britanii”, a declarat la Londra directorul financiar Neil Sorahan.

El a precizat că Ryanair planificase anul trecut o creştere de circa 15% în Marea Britanie, dar a obţinut una de doar 6%.

Sorahan consideră că încetinirea creşterii s-ar putea accentua odată cu apropierea sfârşitului negocierilor de doi ani, dacă guvernul nu va oferi mai mjultă certitudine.

Conducerea Ryanair nu a decis dacă să încerce să solicite licenţă de operare în Marea Britanie, fiind posibil să renunţe la cursele interne din această ţară, care reprezintă aproximativ 2% din operaţiunile sale, a mai spus Sorahan.

Decizia urmează să fie luată în următoarele 12 luni.

EasyJet a anunţat că este aproape de a solicita licenţă pentru înregistrarea unei companii operaţionale în UE, pentru a-şi proteja zborurile din interiorul Uniunii. Sediul central şi listarea companiei vor rămâne însă în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.