Banca centrală a Rusiei a declarat miercuri că indicele său referitor la climatul de afaceri a rămas în intervalul pozitiv pentru a doua lună consecutivă, în august, şi că aşteptările de viitor se îmbunătăţesc pe măsură ce companiile văd că riscurile generale se diminuează şi creşterea costurilor încetineşte, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce perspectivele de viitor sunt pozitive, evaluările referitoare la climatul actual de afaceri au scăzut, potrivit unui sondaj al băncii centrale efectuat în rândul întreprinderilor din Rusia.

”Evaluările negative îreferitoare la producţie au crescut din cauza constrângerilor continue ale cererii şi a problemelor cu livrările de import şi a penuriei de forţă de muncă”, a spus banca centrală într-un raport.

Companiile ruse au fost lovite de sancţiunile occidentale fără precedent care au urmat mişcării Rusiei de a trimite zeci de mii de soldaţi în Ucraina pe 24 februarie.

Banca a mai anunţat că aşteptările inflaţioniste pentru anul următor în rândul gospodăriilor ruseşti au crescut în august la 12,0% de la 10,8% în iulie.

Banca centrală rusă a declarat că va urmări îndeaproape schimbările legate de aşteptările inflaţioniste, care vor juca un rol important în discuţiile de la reuniunile consiliului de administraţie ale băncii din septembrie şi octombrie.

Instituţia şi-a redus rata dobânda cheie la 8,0%, în iulie, şi a spus că va studia necesitatea unor reduceri suplimentare, pe măsură ce inflaţia încetineşte, în timp ce contracţia economică continuă mai mult decât erau aşteptările.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.