Activităţile economice din zona euro au urcat în februarie în mod neaşteptat, aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, susţinute de consolidarea redresării şi intensificarea presiunilor inflaţioniste, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele privind intenţiile de achiziţii ale managerilor, calculat de IHS Markit, a crescut în această lună la 56 de puncte, de la 54,4 puncte în ianuarie, zona euro fiind pe cale să înregistreze în primul trimestru o creştere economică de 0,6%.

Analiştii anticipau că indicele va coborî la 54,3 puncte.

Numărul de comenzi şi creşterea optimismului la nivelul companiilor sugerează că avansul economic s-ar putea accelera în lunile următoare, potrivit IHS Markit.

”Companiile se concentrează ferm pe extindere, ca urmare a creşterii vânzărilor şi a comenzilor. BCE va fi mulţumită de semnele de întărire a creşterii şi a presiunilor preţurilor, dar va rămâne îngrijorată că alegerile şi Brexiul vor perturba mediul de afaceri în acest an”, a afirmat Chris Williamson, economist şef pentru afaceri la IHSMarkit.

Banca Centrală Europeană (BCE) s-a angajat să continue achiziţiile de active cel puţin până la sfârşitul acestui an, pentru a susţine consolidarea redresării, pe fondul riscurilor politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.