Acţiunile au scăzut, iar obligaţiunile, aurul şi yenul au crescut la bursele asiatice, investitorii căutând plasamentele sigure în urma atacului cu rachete împotriva unei baze aeriene din Siria, care amplifică riscul unei confruntări cu Rusia în Iran, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dolarul s-a depreciat cu până la 0,6%, în timp ce aurul şi preţurile petrolului au urcat puternic, cu toate că panica s-a redus după ce un oficial american a spus că atacul este singular, neexistând planuri pentru escaladare.

”A fost o reacţie imediată, pentru că pieţele încep să se retragă puţin, întrucât nu pare că vor mai exista şi alte reacţii”, a declarat Christoffer Moltke-Leth, director pentru tranzacţii în numele clienţilor internaţionali la Saxo Capital Markets în Singapore.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Indicele MSCI al pieţei Asia-Pacific, excluzând Japonia, a scăzut cu 0,4%, după un declin de până la 0,85%, la un minim al ultimelor două săptămâni şi jumătate. Indicele este pe cale să încheie săptămână în declin cu 0,2%.

Indicele japonez Nikkei a inversat declinul iniţial, avansând cu 0,4%, iar pierderea săptămânală a fost limitată la 1,3%.

În Europa, indicii bursieri se îndreaptă spre o deschidere negativă, cu FTSE 100, al bursei londoneze, şi CAC 40 al bursei din Paris în declin cu 0,2%, iar DAX al bursei din Frankfurt în scădere cu 0,3%.

Preşedintele american Donald Trump a ordonat joi atacul cu rachete împotriva unei baze aeriene siriene controlată de preşedintele Bashar al-Assadca reacţie la atacul chimic lansat marţi de acolo, care a ucis cel puţin 70 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.