Volumul ”De la Burebista la Iohannis. Istorii, analize, satire”, semnat de istoricul Sorin Mitu şi apărut la editura Polirom, este disponibil în librăriile din toată ţara şi în curând va apărea şi în format electronic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De la Burebista la Iohannis. Istorii, analize, satire”, un nou volum sub semnătura istoricului Sorin Mitu, a apărut săptămâna aceasta în colecţia ”Plural M”, la Polirom, şi este disponibil în librăriile din ţară, la preţul de 32,9 lei, potrivit unui comunicat al editurii.

”Nu avem nicio şansă să înţelegem cu adevărat cum a arătat, cum arată şi cum va arăta ţărişoara noastră dacă nu o plasăm într un context internaţional şi dacă nu o comparăm, în fiecare clipă şi la fiecare parametru, cu prietenii şi rivalii ei, cu vecinii de aproape sau de departe”, a declarat Sorin Mitu. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Volumul cuprinde capitolele: ”Românii şi maghiarii: un cuplu de coşmar?”, ”Propaganda rusească la români: de la Dimitrie Cantemir la Ion Iliescu”, ”Terorismul islamist, legislaţia «Big Brother» şi negativismul românesc”, ”Familia românească, între Nunta Zamfirei şi Leana & Costel”, ”Istoria, genealogia şi geopolitica lui Moş Crăciun”, ”Şcoala românească şi reformele ei minunate”, ”De zece ani în Europa: incredibila istorie a Remainiei”, ”Alegerile şi democraţia: un mit enervant al vremurilor noastre?”, ”Modele ale naţionalismului românesc: de la naţionalismul pinguin la naţionalismul zombie”. 

”Este poporul nostru atât de măreţ cum cred unii dintre noi sau e un ghinionist al istoriei, cum susţin alţii?, de ce românii nu au reuşit să progreseze mai repede după 1989?, de ce nu se înţeleg cu maghiarii?, încotro se îndreaptă satul românesc?, dar învăţământul?” sunt câteva dintre temele pe care le dezvoltă istoricul în volum. 

Sorin Mitu este profesor şi director al Departamentului de Istorie Modernă la Universitatea ”Babeş Bolyai” din Cluj, specializat în istoria Transilvaniei, imagologie comparată şi studiul naţionalismului. Predă cursuri în domeniul Istoriei, Relaţiilor Internaţionale şi Studiilor de Securitate. A publicat peste 30 de cărţi, apărute la edituri din România, Ungaria, Germania, Spania şi Canada, printre care se numără: ”Geneza identităţii naţionale la românii ardeleni” (1997), ”National Identity of Romanians in Transylvania” (2001), ”Die ethnische Identität der Siebenbürger Rumänen” (2003), ”Building Identities in Transylvania. A Comparative Approach” (2014), ”La Historia de Asia moderna” (2014), ”Identităţi moderne în Transilvania” (2016).

De acelaşi autor, la editura Polirom au apărut: ”Transilvania mea” (2006, 2013), ”Ungurii despre români. Naşterea unei imagini etnice” (2014). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.