Documentarul „Secretele Elefanţilor”, produs de regizorul James Cameron şi narat de actriţa Natalie Portman, are premiera la National Geographic Wild, de Ziua Pământului, sâmbătă, la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

National Geographic şi National Geographic Wild găzduiesc pe parcursul întregii zile de 22 aprilie un bloc de programe dedicate Planetei Pământ, oferind o varietate de conţinut tematic ce abordează perspective unice despre subiecte importante legate de mediu. Telespectatorii vor avea ocazia să vadă viaţa pe Pământ dintr-o perspectivă diferită, vor afla mai multe despre conceptul de economie circulară, vor urmări problemele de mediu ale unuia dintre cele mai emblematice oraşe din lume, Veneţia, şi multe altele. Maratonul de programe de Ziua Pământului nu numai va îmbogăţi cunoştinţele telespectatorilor, dar îi va inspira să acţioneze şi să aibă un impact pozitiv asupra mediului.

„Secretele Elefanţilor” face parte din premiata franciză de istorie naturală Secretele, ce include documentare despre diferite specii, prezentate în fiecare an cu ocazia Zilei Pământului. Noul documentar poartă telespectatorii în întreaga lume - de la savanele din Africa la peisajele urbane din Asia - pentru a descoperi gândirea strategică, emoţiile complexe şi limbajul sofisticat al elefanţilor, care modelează o cultură unică şi dinamică.

Narat de actriţa Natalie Portman, laureată a premiului Oscar, şi având-o ca protagonistă pe renumita exploratoare National Geographic şi expertă în elefanţi, Dr. Paula Kahumbu, serialul în patru părţi nu numai că dezvăluie vieţile extraordinare ale diferitelor familii de elefanţi, dar evidenţiază, de asemenea, cât de asemănători sunt aceştia cu noi. Pentru realizarea acestei mini serii, au fost utilizate cele mai recente descoperiri ştiinţifice şi o tehnologie de filmare inedită pentru a dezvălui lumea secretă a elefanţilor. Acest serial va schimba cu siguranţă pentru totdeauna tot ceea ce credeaţi că ştiţi despre elefanţi.

Având ca principală activitate să prezinte povesti de istorie naturală şi să inspire o conexiune mai profundă cu lumea în care trăim, National Geographic şi National Geographic Wild vor gazdui o varietate de programe dedicate Zilei Pământului. 

„O Planetă stranie” la ora 9:00
Povestea extraordinară a Pământului şi de ce este special şi plin de viaţă într-o arenă cosmică în mare parte necunoscută, dar dură; astronauţii spun povestea Pământului dintr-o perspectivă unică.

„Cum să salvăm Veneţia” la 12:00 
Documentarul urmăreşte problemele de mediu cu care se confruntă unul dintre cele mai emblematice oraşe din lume, Veneţia. Distribuit pe 118 insule mici, acesta pare să zacă în mijlocul lagunei sale ca o frumuseţe adormită într-o eternitate magnifică şi nemişcată. Dar, din când în când, somnul său este tulburat de incursiunile mării. Acestea devin din ce în ce mai frecvente şi mai violente din cauza fenomenului încălzirii globale şi a schimbărilor climatice. Să fie oare acestea primele semnale ale unei crize ecologice care va afecta întreaga planetă? Astăzi, oraşul este un fel de laborator în aer liber, unde cei mai mari experţi şi cele mai avansate tehnologii s-au grăbit să înţeleagă ce greşeli am făcut şi ce mai putem face pentru a salva acest oraş simbol.

Climatul schimbării” la 16:00 
Această serie în trei părţi abordează subiectul economiei circulare. Aceasta a devenit un cuvânt la modă în zilele noastre, dar principiile sale se bazează pe adevărate perle de înţelepciune. Circularitatea constă în a produce şi a consuma astfel încât să creăm cât mai puţine deşeuri posibil. Acolo unde există deşeuri, acestea devin o nouă resursă. În cele din urmă, circularitatea, sau zero deşeuri, va avea un efect semnificativ în ceea ce priveşte schimbările climatice. Cu toate acestea, economia circulară este mai mult decât un concept de mediu. Este vorba, de asemenea, despre economie.

„Ploaia: povestea nespusă”, la 19:00 
Viaţa pe Pământ nu ar fi posibilă fără ploaie. Deşi apa acoperă cea mai mare parte a pământului, 97% din aceasta este apă de mare. Ploaia susţine viaţa pe uscat prin furnizarea de apă fără sare pe care o putem bea. Încă din antichitate, ploaia sau lipsa acesteia a modelat şi distrus civilizaţii, iar acum schimbările climatice modifică tiparele precipitaţiilor cu efecte devastatoare.  Fiecare documentar din cele 3 cu durata de o oră abordează o altă temă:
Partea 1: Să înţelegem ploaia: ştiinţa ploii şi predicţia precipitaţiilor
Partea 2: Impactul ploii: evoluţia relaţiei noastre culturale cu ploaia
Partea 3: Valoarea ploii: lipsa apei dulci la nivel mondial şi soluţii viitoare

„O planetă ostilă” la 9:00 pe National Geographic Wild
Planeta ostilă atrage atenţia asupra unor relatări extraordinare despre animale care s-au adaptat la cele mai crude obstacole ale evoluţiei. Găzduit de supravieţuitorul şi aventurierul Bear Grylls, O planetă ostilă se concentrează asupra celor mai extreme medii din lume pentru a dezvălui poveştile epice de supravieţuire ale regnului animal pe această planetă în schimbare rapidă şi în continuă evoluţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.