Pentru a avea o zi frumoasă, productivă şi cu cât mai puţin stres, trebuie ca dimineaţa să fie creionată de obiceiuri sănătoase. Şi nu este vorba doar despre savurarea în tihnă a unei căni de cafea, ci de multe altele, pe lângă acest lucru. Aceste ritualuri nu doar te ajută să te simţi bine întreaga zi, dar îţi aduc şi beneficii pentru sănătate. De îndată ce ai descoperit obiceiurile potrivite pentru tine, vei fi mai energic, mai motivat şi mult mai productiv, chiar dacă nu eşti o persoană care preferă dimineţile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A nu avea obiceiuri sănătoase de dimineaţă te poate face să te simţi copleşit peste zi. Poate apărea frustrarea şi nu vei fi deloc motivat să lucrezi la ceea ce îţi place. Aşadar, este nevoie să iei controlul asupra propriei vieţi, construind ritualuri sănătoase de dimineaţă.

8 obiceiuri sănătoase de făcut dimineaţa

·         Trezeşte-te mai devreme decât de obicei. Deşi poate fi mai dificil în primele zile, acest obicei îţi va permite să te bucuri de o zi mai lungă. Vei avea mai mult timp să faci ceea ce îţi doreşti. Mai mult, seara te vei pune la somn mai repede, ceea ce creşte şansele să te odihneşti exact între orele recomandate: 22:00-00:00.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

·         Fă-ţi patul. Deşi pare un lucru banal, a-ţi face patul este primul task care va fi îndeplinit în fiecare zi. Acest lucru îi transmite creierului că eşti într-o stare de acţiune, de lucru. Acest task te va duce la altul şi la altul şi vei avea un sentiment de împlinire. Prin urmare, motivaţia ta de a continua cu restul to do list-ului va fi alimentată.

·         Fă un duş rece. Apa rece va apăsa pe toate butoanele energiei din corpul tău. Asta deoarece datorită şocului, corpul va elibera norepinefrină, responsabilă cu starea de alertă şi focus. Dacă vei suporta apa rece dimineaţa, vei suporta mai uşor şi responsabilităţile fiecărei zile.

·         Bea apă cu lămâie. Pe timpul nopţii corpul nu primeşte apă. Deci nu se hidratează. Aşadar, el are nevoie de un pahar cu apă cu lămâie ca prim lucru dimineaţa pentru a se hidrata.

·         Ia un mic dejun sănătos. Nu multă carne şi grăsimi. Un mic dejun sănătos va hrăni creierul şi întregul corp. Va fi de ajutor pentru ca tu să poţi lucra la capacitate maximă. Cereale integrale, avocado, cremă de brânză cu somon – toate sunt idei numai bune de încercat. Pe lângă acestea, îţi poţi pregăti o cană de cafea folosind capsule de cafea de la Auchan.ro. Consumul de cafea are beneficii pentru sănătate. Prin urmare, poţi integra acest lucru în categoria rutinelor sănătoase de dimineaţă.

·         Stai departe de telefon, e-mail-uri sau social media. Cel puţin până nu ajungi la birou şi începi să lucrezi, ignoră toate acestea. Este fantastic să-ţi dai seama cât de multe poţi face în timpul pe care l-ai pierde dând scroll pe reţelele sociale. Profită de timpul de dimineaţă şi fă-l numai despre şi pentru tine.

·         Fă mişcare. Acordă-ţi 30-40 minute pentru a face mişcare. Câteva exerciţii de revigorare şi tonifiere a întregului corp. Sportul eliberează endorfine care ajută foarte mult la starea de bine.

·         Scrie în jurnal. Metoda aceasta de introspecţie a fost îndelung studiată în psihologie. Participanţii studiilor aveau depresie şi după câteva luni de scris zilnic în jurnal dimineaţa, simptomele depresive s-au redus considerabil. Iar acest efect s-a menţinut la follow up. Poţi trage singur concluziile asupra beneficiilor scrisului.

În concluzie, construirea obiceiurilor sănătoase dimineaţa este un lucru de un mare ajutor. Poate fi puţin dificil la început, până învaţă corpul aceste noi comportamente, însă vei observa beneficiile din primele zile. Şi apoi vei încuraja cunoscuţii să facă aceleaşi lucruri. Care este obiceiul tău preferat de dimineaţă?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.