DIGI anunţă reutilizarea integrală a spectrului de 2100 Mhz pentru 4G şi renunţarea la vechea tehnologie 3G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIGI, operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din România, conform raportului ANCOM publicat în decembrie 2022, continuă investiţiile importante în dezvoltarea şi modernizarea reţelelor fixe şi mobile din ţară, scopul final fiind acela de a le oferi abonaţilor săi servicii de calitate şi tehnologie de ultimă generaţie.

Astfel, în acest moment, spectrul radio din banda de 2100 Mhz (15 Mhz duplex) este utilizat integral pentru reţelele 4G şi 4G+, cu excepţia reţelei de metrou (în acest caz, o parte a spectrului este rezervată serviciului de voce clasică, pentru terminalele fără capabilităţi 4G). 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

Utilizatorii serviciilor de date mobile DIGI vor beneficia de o experienţă superioară de conectivitate, prin folosirea benzilor de 800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz FDD, 2600 Mhz TDD şi 3500 Mhz TDD, inclusiv prin cumularea acestora (carrier aggregation, în funcţie de zonele din reţea şi capabilităţile terminalelor), în tehnologiile 4G şi 5G.

 

Serviciul de voce este disponibil atât prin tehnologia VoLTE (voce peste 4G) , deservind nevoile clienţilor printr-o calitate net îmbunătăţită a apelurilor vocale faţă de tehnologia 2G/3G, cât şi prin reţeaua 2G.

 

Tranziţia de la reţeaua 3G marchează o etapă majoră în evoluţia reţelei DIGI, noile tehnologii 4G şi 5G fiind astfel aduse în prim plan pentru a asigura servicii performante, acoperire şi conectivitate la cele mai avansate standarde. 

 

Pe fondul cerinţelor de trafic  în continuă creştere, acoperirea 5G se va dezvolta gradual, pentru a susţine capacităţile superioare de acces la internet, o stabilitate mai bună a conexiunii în zonele aglomerate şi latenţă redusă. În mod gratuit, DIGI facilitează tuturor utilizatorilor săi, accesul la tehnologia 5G, acest beneficiu fiind inclus în oferta comercială, indiferent de tipul abonamentului ales.

 

În plus, compania îşi menţine intenţia de a păstra nemodificate planurile tarifare ale pachetelor de servicii fixe şi mobile cât mai mult posibil şi de a sprijini sustenabil societatea românească prin practicarea, în cei aproape 30 de ani de existenţă, a celor mai mai accesibile preţuri de pe piaţă.

Despre Grupul DIGI| RCS & RDS 

DIGI este liderul pieţei de telecomunicaţii din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuţie TV (pay-TV) şi telefonie fixă, deţinând o cotă importantă pe segmentul de comunicaţii mobile, precum şi cea mai mare acoperire la nivel naţional. Compania derulează operaţiuni în România, Spania, Italia şi urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia şi Belgia.

Soluţiile de conectivitate şi comunicaţii electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe reţele moderne de fibră optică şi tehnologii de ultimă generaţie. DIGI pune la dispoziţia clienţilor săi şi o ofertă diversificată de conţinuturi radio şi TV: sport (Digi Sport), ştiri (Digi24), filme, documentare, muzică şi serviciul de content Digi Online.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.