Sectorul energetic românesc va beneficia de o finanţare în valoare de 1,39 miliarde euro, destinată investiţiilor, sumă ce va fi folosită, în principal, în scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. În acest fel, România va putea atinge cu succes obiectivele din domeniul climei şi energiei, asumate în faţa Uniunii Europene, până în anul 2030.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finanţarea, una extrem de consistentă, va fi acordată de către Fondul pentru modernizare, prin care Comisia Europeană sprijină un număr de 45 de propuneri de investiţii. Dintre acestea, în România urmează să fie construite opt parcuri fotovoltaice şi două turbine cu gaz cu ciclu combinat. Astfel, o bună parte din  energia electrică obţinută pe bază de cărbune va putea fi, treptat, înlocuită cu energia verde.

Ţara noastră are imperioasă nevoie de aceste investiţii, atât pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cât şi, mai ales, în vederea creşterii gradului de independenţă energetică spre care tindem, pentru a elimina importurile de gaz rusesc.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Consider că este remarcabil că sumele distribuite României destinate acestui tip de proiecte de către Comisia Europeană, prin intermediul Fondului pentru modernizare, a crescut exponenţial în acest al treilea ciclu de investiţii. România primeşte, în acest stadiu, cel mai mare procent din cei 2,4 miliarde de euro destinaţi proiectelor, respectiv 1,39 miliarde de euro. Comparativ, Cehia primeşte doar jumătate de miliard de euro, iar Polonia un sfert, fapt ce confirmă bonitatea ţării noastre la acest capitol şi perspectivele investiţionale pozitive.

Sunt convinsă că vom beneficia în mod profesionist de aceşti bani, necesari finanţării proiectelor noastre din energia verde. Obiectivele de investiţii finanţate prin intermediul Fondului pentru modernizare vor fi în măsură să ne ajute atât să depăşim cu brio tranziţia energetică, cât şi să dezvoltăm acest sector al producerii de energii alternative, pentru a ne atinge în cel mai scurt timp posibil scopul independenţei energetice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.