Peste 250 de cadre medicale au participat vineri la un protest în faţa Prefecturii ieşene, oamenii fiind nemulţumiţi că au primit venituri mai mici în urma aplicării legii salarizării şI a deciziei de plafonare a sporurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au participat la protest angajaţi de la toate spitalele din Iaşi, în principal cei afectaţi de măsurile guvernamentale.

Manifestaţia a început la ora 11.00 şi s-a încheiat în jurul orei 14.00. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

O femeie în vârstă de 45 de ani, infirmieră laun spital din Iaşi, a leşinat în timpul protestului, ea fiind transportată cu o ambulanţă SMURD la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Potrivit medicilor, femeia a fost adusă la spital în stare lipotimică, dar se află în afara oricărui pericol.

Protestatarii au scandat printre altele "Ruşine să vă fie", "Dar-ar boala-n voi, să veniţi la noi","Hoţii,hoţii" şi "Vremsporul înapoi".

Totodată, manifestanţii au cerut declanşarea unei greve generale în sistemul medical.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de prefectul Marian Şerbescu, căruia i-a fost înmânată lista cu revendicări.

Potrivit liderului Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu, aproximativ 500 de cadre medicale din judeţ au primit mai puţini bani în ultima lună. Cozianu a precizat că în majoritatea unităţilor medicale din Iaşi situaţia este tensionată, el afirmând că oamenii sunt iritaţi şi frustraţi că în pofida asigurărilor iniţiale că vor avea venituri mai mari, au constatat ulterior că au încasat mai puţini bani.

Protestele sindicaliştilor ieşeni din sănătate vor continua pe tot parcursul săptămânii viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.