Antrenorul FCSB, Bogdan Argeş Vintilă, nu a dorit să spună ce jucători au revenit după accidentări înaintea meciului cu CSU Craiova, pentru a-i face surprize lui "nea Piţi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost perioadă binevenită, pentru că a venit după o perioadă de jocuri din trei în trei zile. Echipa era obosită psihic, jucătorilor le-au prins bine cele trei zile libere şi cele cinci zile de pregătire centralizată pe care am făcut-o la noi, la bază. Am reuşit să ne cunoaştem, şi eu cu jucătorii şi ei pe mine, să vadă ceea ce vreau de la ei. Dar mai avem multe de pus la punct. Băieţii sunt pe drumul cel bun, dar nu poţi în două săptămâni să comprimi munca din două, trei luni. Momentan nu a revenit nimeni, e un singur jucător, dar nu vreau să dau asemenea informaţii (n.r. - despre jucători reveniţi după accidentare) pentru că vreau şi eu să am surprize pentru nea Piţi. Sunt jucători care sunt încă în perioada de recuprare şi mai sunt jucători care au revenit lângă echipă, dar din punct de vedere fizic nu sunt sută la sută. Nu mă refer la Gnohere. (n.r. - întrebat dacă Manea poate juca) E posibil orice, încercaţi să mă faceţi să dau din casă. Lasă, să mai aibă ceva emoţii până la meci. Tsoumou poate să joace", a declarat Vintilă, într-o conferinţă de presă.

El se aşteaptă la un public ostil la Craiova, care va încerca să fie alături de "domnul Piţurcă" şi de formaţia acestuia. FCSB va echilibra avantajul terenului propriu pentru formaţia olteană cu un grupul său de jucători foarte buni, a spus tehnicianul.

"Va fi un meci frumos, e primul meci al domnului Piţurcă acasă, va avea un public extraordinar lângă dânsul, dar eu am de partea mea un grup de jucători foarte bun şi unit care este pregătit pentru această confruntare. Încă o provocare (n.r. întâlnirea cu un antrenor ca Piţurcă) şi mă bucur că întâlnesc asemenea adversari, pentru că aşa devin şi eu mai bun şi încercăm să egalăm cumva diferenţa asta de experienţă. Universitatea Craiova este o echipă ofensivă, ultraofensivă. Pentru mine nu ar însemna nimic (n.r. - o victorie cu CSU Craiova), pentru băieţi ar însemna mult, pentru că îşi doresc şi ar fi bine pentru a urca în clasament. M-aş bucura pentru jucători. Atmosfera e bună la echipă, a fost cam încărcată după anumite rezultate nefavorabile, dar acum e bună, băieţii sunt liniştitţi şi echilibraţi şi îmi place chestia asta. A trebuit să le dau încredere jucătorilor că sunt buni. Şi-au dat seama că pot face extraordinar de multe lucruri. A fost o întâmplare că nu au reuşit până acum, dar de acum încolo au posibilitatea să câştige cu absolut orice echipă. Avem un lot echilibrat, cel mai bun, după mine" a afirmat Vintilă. 

În opinia lui, Harlem Gnohere nu este un caz şi atacantul francez poate evolua chiar dacă are kilograme peste greutatea optimă.

"Am văzut că s-a deschis un subiect foarte amplu în presă. Harlem Gnohere nu este un caz. Harlem Gnohere este jucătorul meu, care a trecut prin momente grele, a suferit o operaţie, a avut o perioadă de recuperare, este cu echipa de aproape o lună. Cu o săptămână înainte să vin eu, el a început pregătirea. El este într-adevăr un jucător masiv, dar trebuie ajutat şi uşor, uşor se va pune pe picioare. Nu este un caz sau că suntem nemulţumiţi de el, nu. Am cerut patronului, pentru că erau amândoi accidentaţi, şi Hora şi Gnohere au suferit diferite probleme medicale, şi patronul a fost de acord să mai aducem un atacant pentru a evita să mai folosim jucători... Încercăm să ne stabilizăm cu jucătorii pe posturile lor, unde dau randamentul cel mai mare. În momentul acesta avem trei atacanţi, doi vin după o perioadă de accidentare. E normal să creăm o concurenţă, dar asta nu înseamnă că Harlem va fi tras pe linie moartă sau Hora sau Tsoumou. Toţi trei sunt foarte importanţi pentru noi, dar uşor, uşor trebuie să-i punem la punct fizic, tactic şi mental. Greutatea e un parametru după care te ghidezi. Poţi să fii gras şi să fii bun. Poţi să fii slab şi să nu fii bun, nu greutatea îţi dă valoarea. Harlem trebuie ajutat acum, pentru că a venit după o perioadă lungă de pauză. Poate juca mâine. Este un jucător care a dat gol cu Viitorul cu plusul acela de kilograme. Dar sunt anumite lucruri în viaţă pe care trebuie să le echilibrezi. (nr. - atacantul polonez Gikiewicz) Nu mai face parte din lotul cu care lucrez din motive valorice", a precizat el.

Meciul CSU Craiova - FCSB va avea loc, duminică, de la ora 21.00, în etapa a IX-a a Ligii I. La această partidă, fostul selecţioner Victor Piţurcă va debuta ca antrenor al formaţiei oltene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.