Echipa engleză West Ham United a învins miercuri seara, la Praga, scor 2-1, formaţia italiană AC Fiorentina, în finala Conference League. West Ham a câştigat trofeul printr-un gol marcat în minutul 90.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE –

Jucătorii echipei West Ham au primit medaliile de campioni şi trofeul Conference League. Cel care a înmânat atât medaliile cât şi trofeuul este preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Repriza secundă a fost dominată teritorial de italieni deşi ocaziile au aparţinut englezilor. De altfel, primul sut pe poarta al Fiorentinei, prin Kouame, a venit abia în minutul 57. În minutul 60 arbitrul spaniol Carlos del Cerro Grande a acordat penalti pentru West Ham United, după un henţ comis de Biraghi, în careu, la o acţiune a lui Bowen, iar Benrahma a transformat fără emoţii, în minutul 62.

În minutul 67, Amrabat a trimis o pasă lungă, perfectă, pentru Gonzalez, acesta i-a pasat, cu capul, lui Bonaventura care a egalat cu un şut la colţul lung. Mandragora a şutat pe lângă poartă dntr-o poziţie excelentă, în minutul 71.

Terraciano a avut o intervenţie excelentă în minutul 80, la lovitura de cap a lui Soucek. Dar golul victoriei a venit în minutul 90, când Lucas Paqueta a pasat perfect pentru viteza lui Bowen, iar acesta l-a învins pe Terraciano pentru 2-1 scor final. West Ham s-a impus şi a cucerit al doilea trofeu european din istorie.

AC FIORENTINA: Terraciano – Dodo, Milenkovic, Ranieri (Igor 84), Biraghi (cpt) – Bonaventura, Amrabat, Mandragora (Barak 90+3) – Nicolas Gonzalez, Jovic (A. Cabral 46), Kouame (Saponara 62). ANTRENOR: Vincenzo Italiano.

WEST HAM UNITED: Areola – Coufal, Zouma (Kehrer 61), Aguerd, Emerson – Soucek, Rice (cpt), Lucas Paqueta – Bowen, Antonio (Ogbonna 90+4), Benrahma (Fornals 76). ANTRENOR: David Moyes.

Cartonaşe galbene: Mandragora 66, Duncan 67, Milenkovic 75, Amrabat 85 / Benrahma 31, Aguerd 53

Arbitri: Carlos del Cerro Grande – Pau Cebrian Devis, Guadalupe Porras Ayuso – Jesus Gil Manzano (toţi din Spania)

Arbitri VAR: Alejandro Hernandez (Spania) – Tiago Martins (Portugalia)

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.